Főoldal
Csolnoki Szüreti Vigasság 2015

Az idei Szüreti Vigasság szeptember 26-án került megrendezésre Csolnokon. 

Ez az ünnep már évek óta hagyomány a faluban, melyben kicsik és nagyok egyaránt örömüket lelik. Sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk, hiszen az egész napos esőzésnek köszönhetően a hagyományos lovas kocsis, menettel egybekötött felvonulás elmaradt, a résztvevők nagy. Azonban a kifejezetten erre a napra tervezett előadásokat megtartották, melynek a Kossuth  Művelődési Ház adott otthont. Láthattunk installációkat is, melyek a régi korokat idézték fel.

Installáció a Művelődési Ház bejáratánál

A délután folyamán lezajlott előadások keretében láthattuk a színpadon az iskolások táncbemutatóját, a Wágenhoffer kórus,a Vegyeskórus és a Nyugdíjas Klub kórusának előadását valamint a Német Nemzetiségi Tánccsoport színvonalas előadását.

A közelmúltban Csolnokon is meghirdették a „Legszebb konyhakertek” című versenyt, melynek eredményhirdetése a műsor szünetében zajlott. Az első három helyezett került díjazásra. A verseny koordinátora dr.Mayer Noémi és Kolonics Péterné polgármester asszony adták át a díjakat. Csolnok legszebb konyhakertjének tulajdonosa :Kocsis Jánosné II. helyezett László Sándor, míg a III. helyet Hauszknecht Istvánné kapta. A szakmai zsűri különdíjat is kiadott Tingyela Vendel részére. 

Miután a műsor véget ért, a vendégek fogyaszthattak gulyást, vásárolhattak Csolnok címerrel ellátott poharat. Az esőzések sem szegték kedvét a résztvevőknek, hiszen miután jól laktak, a falu apraja-nagyja elindult a mélyúti pincesor felé, ahol a szőlőgazdák nyitott pincékkel várták a nagyérdeműt.

Úton a pincék felé megtalálhattuk a „Jelzek” egyesület látványkonyháját, ahol finom pogácsát és zsíros kenyeret fogyaszthattunk savanyúsággal és hagymával. Majd utunk végéhez érve betérhettünk a gazdák borospincéjébe, ahol borjegy ellenében ízelítőt kaphattunk finomabbnál finomabb borokból, melyet a kifejezetten erre az alkalomra készítetett borospohárból fogyaszthattunk el, melyen Csolnok címere látható gravírozva. A rossz idő ellenére jól sikerült az idei szüret is. A rendezvény hajnalig tartott a pincéknél, mindenki nagyon jól érezte magát, családok és barátok együtt mulattak. Reméljük a jövő évi rendezvény is ilyen sikeres lesz. Köszönjük szépen a Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezését!

Kalster Szandra és Vígh Diána

KÖZADATKERESŐ

 

 

magyarorszag

Kövess minket!

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

Tisztelt Ügyfeleink!

A 191/2020. (V. 8.) sz. Korm. rendelet szerinti ellenőrzött bejelentésüket (veszélyhelyzet alatti engedély-kötelezettség tárgyában) a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen tehetik meg.

Pőczéné dr. Csorba Erika 
jegyző

Mini bölcsöde kialakítása Csolnokon!

Kattintson az alábbi képre a nagyításért.

Június 2023
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

ASP pályázat