Főoldal
Legszebb konyhakertek Csolnokon

Kovács Szilvia ötletgazda, Karcag város alpolgármestere által létrehozott "Magyarország legszebb konyhakertjei " országos programhoz csatlakozva Csolnok Község Önkormányzata is harmadszor hirdette meg "A legszebb konyhakertek" programot.

Az idén már 366 településről érkezett nevezés, így Csolnokról is. Nagyon örültünk a jelentkezőknek, akik betekintést engedtek kertjükbe és munkájukba,hisz nagyon jól tudjuk,hogy sok-sok szép konyhakert van nálunk . A zsűritagok kétszer látogatták meg a kertművelőket,tavasszal majd most ősszel.


A program célja az, hogy minél többen műveljenek konyhakertet és az a tudás, amely eddig évszázadok során összegyűlt, tovább öröklődhessen a generációk között. Szeretnénk, ha minél többen jelentkeznének azok a kertművelők, akik még e tudáskincs birtokában vannak,őrzik mindazt, amit nagyszüleiktől tanultak, vagy olyan technikákat alkalmaznak, amellyel egészséges, szép zöldségek-gyümölcsök termesztésére képesek kertjeikben. 

Szokták kérdezni: Ki és miért nyer? Először el sem tudtuk képzelni, mi alapján fogunk dönteni a sok szép gondozott kert között, azonban az első kertbejárás során szertefoszlott minden kérdés. Azt egyből látni, ahogy belép az ember a kertbe, hogy ez egy győztes kert lehet. Az első három helyezett között a sorrendet viszont nehéz volt megállapítani, mindhárom kert szép , gondozott, sok-sok fajta növénnyel. Talán az segített bennünket a döntésben, hogy az első helyezett kertjében, földművelésében, állattartásában, gazdálkodásában , életszemléletében egy egységet láttunk , saját biomódszert és fajtársítást alkalmaznak.

 

A család madár és rovarbarát veteményesét több generáció gondozza,amely szintén ritkaságszámba megy manapság. Első helyezett lett Molnár Lajos és feleségének a kertje, második helyezett Thier József és harmadik helyezett Vasvári József kertje.
Gratulálunk a nyerteseknek és mindenkinek, aki benevezett a versenybe.

KÖZADATKERESŐ

 

 

magyarorszag

Kövess minket!

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

szlogo page-0001

 

 

Tisztelt Ügyfeleink!

A 191/2020. (V. 8.) sz. Korm. rendelet szerinti ellenőrzött bejelentésüket (veszélyhelyzet alatti engedély-kötelezettség tárgyában) a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen tehetik meg.

Pőczéné dr. Csorba Erika 
jegyző

Mini bölcsöde kialakítása Csolnokon!

Kattintson az alábbi képre a nagyításért.

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

ASP pályázat

Partnereink:

Személyemelő és kosaras emelő bérlés

AUDI bontó

Elektromos kisautó

Tüzifa árak

Máltai nyaralás

Állvány bérlés árak

Ékszerész