Főoldal
Elsirattuk Farsang Tónit

Húshagyó kedden vidám hangulatban, nagyszámú közönség előtt sváb nyelvű farsangtemetést tartott a német nemzetiségi önkormányzat.

A batyus délutánra a környező sváb falvakból is érkeztek vendégek. A hagyományos szokást újraélesztő kezdeményezésben részt vettek a sváb diskurzus, a nyugdíjas klub tagjai és az iskolások.

 

Farsang Tóni búcsúztatása előtt még két vicces jelenetet is előadtak a szereplők: átélhettük a régi tollfosztások pletykás hangulatát és egy piaci életképet, hangos nevetéstől kísérve. A tánc és éneklés sem maradt el az Alte Kameraden jóvoltából.

Végül sor került Farsang Tóni elsiratására is: népes, régi viseletbe öltözött kíséret hozta a teknőből rögtönzött koporsót a nagyterem közepére. A pap és segédei elvégezték a sok derültséget kiváltó szertartást, majd „nehéz szívvel” vonultak ki a teremből.

Ezután még utoljára kitáncolhatták magukat a résztvevők, eljárták a gólyatáncot is. A közönség elismerően nyilatkozott az előadók rátermettségéről és a szellemes szövegéről, mely saját szerzemény volt. Reméljük, jövőre is ilyen derűs hangulatban zárhatjuk együtt, közösen a farsangot, és ahogy a műsorban elhangzott: borfejtéskor újra találkozunk!

KÖZADATKERESŐ

 

 

magyarorszag

Kövess minket!

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

Tisztelt Ügyfeleink!

A 191/2020. (V. 8.) sz. Korm. rendelet szerinti ellenőrzött bejelentésüket (veszélyhelyzet alatti engedély-kötelezettség tárgyában) a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen tehetik meg.

Pőczéné dr. Csorba Erika 
jegyző

Önkormányzati választás 2019

Június 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

ASP pályázat