Főoldal
Elsirattuk Farsang Tónit

Húshagyó kedden vidám hangulatban, nagyszámú közönség előtt sváb nyelvű farsangtemetést tartott a német nemzetiségi önkormányzat.

A batyus délutánra a környező sváb falvakból is érkeztek vendégek. A hagyományos szokást újraélesztő kezdeményezésben részt vettek a sváb diskurzus, a nyugdíjas klub tagjai és az iskolások.

 

Farsang Tóni búcsúztatása előtt még két vicces jelenetet is előadtak a szereplők: átélhettük a régi tollfosztások pletykás hangulatát és egy piaci életképet, hangos nevetéstől kísérve. A tánc és éneklés sem maradt el az Alte Kameraden jóvoltából.

Végül sor került Farsang Tóni elsiratására is: népes, régi viseletbe öltözött kíséret hozta a teknőből rögtönzött koporsót a nagyterem közepére. A pap és segédei elvégezték a sok derültséget kiváltó szertartást, majd „nehéz szívvel” vonultak ki a teremből.

Ezután még utoljára kitáncolhatták magukat a résztvevők, eljárták a gólyatáncot is. A közönség elismerően nyilatkozott az előadók rátermettségéről és a szellemes szövegéről, mely saját szerzemény volt. Reméljük, jövőre is ilyen derűs hangulatban zárhatjuk együtt, közösen a farsangot, és ahogy a műsorban elhangzott: borfejtéskor újra találkozunk!

KÖZADATKERESŐ

 

 

magyarorszag

Kövess minket!

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!