Főoldal
Avatóünnepség

Szalagátvágással avatták fel pénteken a felújított községháza és a Kossuth utcai óvoda épületét.

A rendezvényen közreműködtek a népviseletbe öltözött óvodások is, akik sváb és magyar népdalokat énekeltek, majd a műsort a Csolnoki Kamarakórus fellépése zárta. 

Az átadóünnepségen Szerencsés Zsolt atya, kerületi esperes szentelte meg az épületet, majd a házasságkötő teremben Kolonics Péterné polgármester a vendégek köszöntése után részletesen ismertette a beruházást.

Elmondta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében szigetelték a két intézmény épületeinek külső homlokzatait, kicserélték a nyílászárókat, a tetőre napelemeket szereltek fel és felújították az elavult fűtési rendszert. A községháza épületében új közlekedési folyosót és akadálymentesített mosdót is kialakítottak.

A 108,2 millió forintos projektnek köszönhetően komfortosabb környezet áll az óvodások, a pedagógusok, valamint a hivatal dolgozóinak rendelkezésére. Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: reméli, hogy a közösség igazi háza lehet a felújított polgármesteri hivatal épülete.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke szerint a megvalósult fejlesztéssel örömet szereznek az embereknek és megkönnyítik a mindennapi munkavégzést.
Walzer Patrik

KÖZADATKERESŐ

 

 

magyarorszag

Kövess minket!

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!