Főoldal
TÁJÉKOZTATÓ A 2021. ÉVI EGYBESZERKESZTETT TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVEKHEZ

Csolnok Község Önkormányzata elkészítette a hatályos településrendezési terveknek az egységes szerkezetbe foglalását.

Ez azt jelenti, hogy a településszerkezeti és a szabályozási terveknek (alaptervek és annak módosításait képező fedvénytervek) minden módosítását egybefoglalóan mutatják az egybeszerkesztett tervlapok. Az egységes szerkezetbe foglalását, egybeszerkesztését az tette indokolttá, hogy a 2008-ban elkészült és elfogadott alapterveknek az idők során olyan sok módosítása, „fedvényterve” volt, hogy már nehéz volt átlátni melyik területre melyik időből származó terv jelenti a hatályos állapotot. Jelen egybeszerkesztett tervek a 2021. július 5-ig jóváhagyott módosításokat tartalmazza. Az egybeszerkesztés legfőbb célja, hogy segítse az eligazodást, az áttekinthetőséget a hatályos tervekben. Ilyen módon „egyben látható” valamennyi területet érintően Csolnok közigazgatási területét felölelően a hatályos tervi állapotok.

 

A településszerkezeti terv2017-es változásokig egységes szerkezetben volt, de azóta is készült több módosítás, melyet már csak fedvénytervek formájában lehetet ez idáig megtekinteni. A legfőbb gondot a szabályozási tervek hatályos állapotának megítélése adhatta, hiszen a szabályozás (rendelettel elfogadott szöveg és annak mellékletét képező tervlap) adja az egyes telkekre, ingatlanokra vonatkozó építésjogi szabályokat. A helyi építési szabályzat, vagyis a CSÉSZ szövegesen minden módosítást követően egységesítésre került, tehát abban nem történik jelenleg változás, de a tervlapok „egyben-látására” eddig nem volt alkalom. Most mind időben, mind pedig térben (teljes közigazgatási területet felölelően) egyetlen tervlapon lehet megtekinteni a hatályos szabályozási állapotot. Az egybeszerkesztett szabályozási tervhez készült egy új jelmagyarázat is, melyen áttekintő ábrán látható valamennyi módosítás helye, területi lehatárolása, és a módosítás elfogadásának rendeleti száma. Kérem, ha kérdés merül fel a tervlap használatával, értelmezésével kapcsolatosan érdeklődjenek a Polgármesteri Hivatalban. 

 

A TERV ITT ELÉRHETŐ

KÖZADATKERESŐ

 

 

magyarorszag

Kövess minket!

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

Tisztelt Ügyfeleink!

A 191/2020. (V. 8.) sz. Korm. rendelet szerinti ellenőrzött bejelentésüket (veszélyhelyzet alatti engedély-kötelezettség tárgyában) a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen tehetik meg.

Pőczéné dr. Csorba Erika 
jegyző

Mini bölcsöde kialakítása Csolnokon!

Kattintson az alábbi képre a nagyításért.

Május 2022
H K Sz Cs P Szo V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

ASP pályázat