Főoldal
Csolnoki Falunapok

A hétvégén tartották Csolnokon a Rendezvényparkban és a Szent János Parkban a XXIV. Falunapokat. A 3 napos színvonalas rendezvényt sokan keresték fel.

A pénteki rock esten fellépő 4 zenekar nagy sikert aratott, a Demo Együttes szemtelenül fiatal zenészei elvarázsolták a közönséget. A Hobby Blues Band számait a hallgatóság együtt dúdolta a fellépőkkel. A Szepesi Rock Band énekesét, Ricsoszt jól ismeri a csolnoki közönség a trianoni megemlékezéseinket tette felejthetetlenné hangjával, szövegeivel. Most is felejthetetlen egy órában volt része a hallgatóságnak. A 2010-ben alakult ROcK AND ROLLER zenekar a 70-es, 80-as, 90-es évek rock, blues és rock and roll előadók zenéiből játszott feldolgozásokat az ottlévők legnagyobb örömére.

Szombat délelőtt gyermekprogram, játszóház és Falu derby állt a programon, a Falu derbyt a Jelzek Közösségépítő Egyesület szervezte, a csapatokat a településre vonatkozó kvíz kérdések és ötletes, ügyességi feladatok várták. A jó hangulatú megmérettetés eredményhirdetése a Bányász Művelődési háznál volt. Délután kezdődött a művelődési házban az „ Én Csolnokom „ pályázat eredményhirdetése. Polgármester asszony köszöntőjét így kezdte:

„Ebben az évben is sok pályamű érkezett, hiszen mindannyian ezer szállal kötődünk ehhez a csodálatos helyhez, amely megihlet bennünket, kit egy fotó elkattintására, kit festményre , grafikára, makettre, videofilmre. Nyilván mi a szeretet szemüvegén keresztül látjuk a tájat, de halljuk másoktól is, hogy milyen csodás helyen élünk a Gerecse ölelésében, a Nagy Gete lábánál”

A beérkezett alkotások rendkívül sokféle technikával készültek, a grafikától, beleértve a sokszorosító grafikát is, festőtechnikákon és a fotográfián keresztül a fafaragásig . Ugyanilyen széles skálát mutat az életkor is. Óvodásoktól nyugdíjasokig vállalkoztak a megmérettetésre. Van közöttük olyan, akit az alkotás szeretete, van, akit az éppen tanult

hivatás öröme késztetett arra, hogy képet készítsen. A Gete ovisok is több pályaművel érkeztek, de a művelődési ház táborlakói is sokat rajzoltak, festettek. A pályamunkák értékelése után a közönség megtekintette a Csolnoki Német Nemzetiségi Általános Iskola videofilmjét a Még máig élő hagyományról , a kereplésről, a filmet vastaps fogadta. Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével Erős Gábor országgyűlési képviselőnk és Romanek Etelka a Komárom- Esztergom megyei közgyűlés alelnöke, valamint Hans Reichhart úr Jettingen egykori polgármestere. Bokod község alpolgármestere, Szőllősi Miklóst pedig a Deja vu tánccsoporttal érkezett.

A kiállítás megnyitó után a Csolnoki Fúvószenekar zenéjére vonultunk a rendezvényparkba., csolnoki Dimenzió táncegyüttes felvezetésével. A rendezvényparkba felérve Német Nemzetiségi Tánccsoport műsora következett, öröm nézni az összeszokott táncosokat.

Az idén hatodjára kerül sor a Csolnokért díj átadására, a képviselő- testület dr. Gécseg Erika háziorvos jelölését támogatta. Polgármester asszony adta át a díjat, Erős Gábor képviselő úr virágcsokorral köszöntötte a díjazottat.

Csolnok és Jettingen- Scheppach települések kapcsolata hosszú időre nyúlik vissza, az idén lesz 30 éves. A partnertelepülés egykori polgármestere és Csolnok jelenlegi polgármestere méltatta a 2 település közti kapcsolatot. A kapcsolat tovább fejlődésének szimbólumaként egy facsemetét ajándékozott a településnek, melyet vasárnap reggel el is ültettek. A díj átadása előtt és után is a csolnoki Fúvószenekar játszott Mezei Zoltán vezetésével. Majd a bokodi táncosok következtek, frenetikus produkciójuk nagy sikert aratott.

Az est további részében sztárfellépők következtek, Felméri Péter, Takács Nikolasz és Kocsis Tibi szórakoztatta a közönséget. Az est lezárásaként pedig disco következett. Elmondható, hogy színes, változatos programot sikerült összeállítania a szervezőknek. A vasárnapi programok sem voltak kevésbé érdekesek, Kalap Jakab műsorára megtelt a sátor, a gyerekek együtt énekeltek, táncoltak az előadókkal. A hagyományos Főzőverseny csapatai lelkesen készítették a magyaros ételeket , jókat beszélgetve közben. A nemzetiségi délutánon pedig a vendég fellépőkön kívül, lehetőséget kapnak a fellépésre kórusaink, táncosaink, zenekaraink, így a Nyugdíjas klub kórusa, a Wagenhoffer kórus és az Alte Kameraden zenekar. A 3 napos rendezvénysorozaton mindenki talált érdeklődésének, életkorának megfelelő szórakozást.

 

KÖZADATKERESŐ

 

 

magyarorszag

Kövess minket!

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

Tisztelt Ügyfeleink!

A 191/2020. (V. 8.) sz. Korm. rendelet szerinti ellenőrzött bejelentésüket (veszélyhelyzet alatti engedély-kötelezettség tárgyában) a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen tehetik meg.

Pőczéné dr. Csorba Erika 
jegyző

Mini bölcsöde kialakítása Csolnokon!

Kattintson az alábbi képre a nagyításért.

Május 2023
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

ASP pályázat