Főoldal
Tökös libavigalom

"Ki Márton napján libát nem eszik bort nem iszik, egész évben éhezik, szomjazik."

Tudják ezt jól a csolnokiak is, hiszen igen szép számmal vettek részt a Jelzek Közösségfejlesztő Egyesület és a Csolnoki Bányász Hagyományőrző Egyesület Márton napi rendezvényén, mely a Tökös libavigalom névre hallgatott.

A Jelzek Közösségfejlesztő Egyesület 2012-ben alakult csolnoki és annavölgyi alapító tagokkal, a közelmúltban már összehozták a környék lakóit egy játékos túrára a 2 falu között. Az idei szüreti felvonuláson is aktív szerepet vállaltak, a Jelzek Egyesület neve tehát már ismerősen csenghet, egyben garanciát is jelent a jó hangulatú, sok embert megmozgató rendezvényekre.

Ahogy mostanában olyan gyakran, az időjárás most is kegyes volt a résztvevőkhöz, így a kinti vetélkedők alatt se nem áztunk, se nem fáztunk. A versenyszámok teljesítése egyáltalán nem volt egyszerű, erőlétet, leleményességet, egyéb különleges tudást igényelt a tökgurítás egyenes szakaszon, 2 rúd közé, a tökmagköpködés (itt először a jó célzóképesség, majd a távolság számított), végül a libaterelés adott szakaszon, akkor is, ha a libák nem akartak a helyükre menni.

A vetélkedőt végül a 4-es csapat nyerte, tagjai Kolonicsné Melinda, Kolonics Péter, Rappold Viktória, ifj. Reményi László, Nágel Zsuzsanna és Szilágyi György. Nem, nem volt bunda :)

A vacsora egyben a borkóstolás ideje is volt, a finom libaaprólék leves, párolt lilakáposztával tálalt  libacomb, valamint a tökös-mákos rétes kiegészítője volt a 4 borból álló borsor.

Mindenképpen meg kell említeni a fellépőket: Demeter Erik gitárjátéka és éneke, a Dimenzió tánccsoport country-egyvelege, és az általános iskolások modern Ludas Matyi előadása egyaránt osztatlan elismerést aratott.

KÖZADATKERESŐ

 

 

magyarorszag

Kövess minket!

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

Tisztelt Ügyfeleink!

A 191/2020. (V. 8.) sz. Korm. rendelet szerinti ellenőrzött bejelentésüket (veszélyhelyzet alatti engedély-kötelezettség tárgyában) a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen tehetik meg.

Pőczéné dr. Csorba Erika 
jegyző

Mini bölcsöde kialakítása Csolnokon!

Kattintson az alábbi képre a nagyításért.

Június 2022
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

ASP pályázat