Fejlesztések Csolnok élhetőbb településsé alakítása céljából

szlogo page-0001

Kedvezményezett: Csolnok Község Önkormányzata

Projekt címe: Fejlesztések Csolnok élhetőbb településsé alakítása céljából

Támogatás összege: 205 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-KO1-2022-00030

Projekt helyszíne: 2521 Csolnok, Auguszta utca 13/1 és 13/2, hrsz 872/1 és 083/2

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2026.02.14.

 

Csolnok Község Önkormányzata 205 MFt, 100%-os finanszírozású, európai uniós forrásból származó támogatást nyert el volt bányatiszti lakás átalakítására közösségi térré, illetve a XII. akna területének kármentesítésére és parkosítására.

 

Csolnok egy mintegy 3100 fő lakosú település Komárom-Esztergom megyében, ahol a lakosság száma stagnált az elmúlt években. A lakosság megtartása érdekében fontos, a helyi közösségi és kulturális élet színesítése, bővítése. A fiatalok és a családosok helyben maradásában a kulturális és szórakozási lehetőségek és a közösségépítő programok is nagy szerepet játszanak. Ezek is szükségesek egy település élhetőségének, a lakosság elégedettségének biztosításához.

 

A fentiek alapján a pályázat fő célja hogy Csolnok község rendelkezzen egy a kor követelményeinek megfelelő alacsony fenntartási költségű multifunkciós épülettel és benne közösségi térrel, amely a település kulturális életét teljes mértékben ki tudja szolgálni.

 

A beruházás részcéljai a következők:

- az épület felújításával, a jelenlegi műszaki problémák megoldásával új kulturális funkciók kialakítása és ezáltal a település kulturális életének fejlesztése,

- a volt bányaterület kármentesítésével, az ott található hulladék elszállításával, majd a terület parkosításával egy új rekreációs terület kialakítása a lakosság számára,

- Csolnok község településképének és vonzerejének javítása.

 

A beruházás műszaki tartalma:

A volt bányatiszti lakás épületénél megvalósul a homlokzati falfelületek külső hőszigetelése, a padlásfödém hőszigetelése, a nyílászárók felújítása. Sor kerül a tetőhéjazat teljes cseréjére a bádogszerkezetekkel együtt. A felújítás magában foglalja a teljes padlóburkolat cseréjét, vízszigetelés mellett új rétegrend kialakítását, majd a helyiségek festését. Megtörténik a fűtési rendszer, valamint a villamos energia hálózat korszerűsítése is. Az épületbelső átalakítása is megvalósul oly módon, hogy egy nagyobb befogadóképességű díszterem és több kiállítótérként, vagy klubhelyiségként alkalmas helyiség kialakítására, teakonyha és akadálymentes vizesblokkot magába foglaló mosdó kiépítésére kerül sor.

A volt bányaterület kármentesítése a 2600 nm-es ingatlanon található épületmaradványok és építési törmelék elszállítását, majd a terület parkosítását foglalja magában.

 

A kapcsolódó egyéb költségekkel és szolgáltatásokkal együtt a projekt teljes költségvetése 205.000.000 Ft.

 

A projekt eredményeképp egy korszerűbb, energiatakarékosabb épület jön létre, amely lehetőséget teremt még több, még változatosabb program, esemény megszervezésére. A fejlesztés hozzájárul a helyi közösség kulturális és szórakozási lehetőségeinek szélesítéséhez, valamint az élhető települési funkciók erősítéséhez.

Csolnok TOP Plusz fotók 25% készültségig

 

KÖZADATKERESŐ

 

 

magyarorszag

Kövess minket!

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

szlogo page-0001

 

 

Tisztelt Ügyfeleink!

A 191/2020. (V. 8.) sz. Korm. rendelet szerinti ellenőrzött bejelentésüket (veszélyhelyzet alatti engedély-kötelezettség tárgyában) a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen tehetik meg.

Pőczéné dr. Csorba Erika 
jegyző

Mini bölcsöde kialakítása Csolnokon!

Kattintson az alábbi képre a nagyításért.

Július 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

ASP pályázat

Partnereink:

Személyemelő és kosaras emelő bérlés

AUDI bontó

Elektromos kisautó

Tüzifa árak

Máltai nyaralás

Állvány bérlés árak

Ékszerész