Főoldal
Szívünkben még mindig bányászok vagyunk

Nehezen indult, de végül rekordszámú, 11 csapat és összesen 52 fő tette meg a III. Bányásztúrát és teljesítette a hét állomás kihívásait. Részletek..

Úgy látszik, a permonyikok csak besegítettek, hogy ne maradjunk túra nélkül. A verőfényes reggelen a művelődési háztól indultak a csapatok. Nagyon figyelmesen kellett az útvonalat végigjárni, mert a kincskereső feladatban apró részleteket kellett megtalálni fotók alapján, többek között a temetkezési egylet ablakát, egy pince szellőzőt, a temető kápolna kapujának részletét, elfalazott pincebejáratot. Szent Márton libái sok fejtörést okoztak, az Annavölgyi úti oszlop fontos részletét azért csak meglelték.

2 1
A második állomáson, az iskolaudvarban a „szénbányászat” szó betűiből kellett minél több másik szót kirakni, illetve minél több bányászati szakkifejezést felsorolni. Önök mennyit találnának?

25
Betértek és tiszteletüket tették a temetőben Kepenyes Pál szobrászművész Bányász emlékművénél is. A 13+1-es totót mindenki hibátlanul kitöltötte a kápolnánál. Tudták, hogy mire használták a farbőrt és hogy mi volt a rablás. A kőbányában bányászattal kapcsolatos szavakat húzott minden csapatból egy versenyző, majd körülírta vagy elmutogatta csapattársainak. Az aknatorony szó jött ki a legtöbbször, de a bányaló is okozott vidám pillanatokat. A Hegyalja úton a kézügyességé lett a főszerep: egy papír makett aknatornyot kellett összeállítani, melyet mindenki hazavihetett. A Dági úti csillénél a rejtvény igencsak megdolgoztatta a csapatok agytekervényeit. A művelődési házhoz vezető úton pedig olyan településneveket kellett összegyűjteniük, melyekben szerepel a bánya szó.

elso
A túra eseményeiből nem maradhatott ki Csolnoki Dezső sem, aki a második állomáson drukkolt a résztvevőknek. Minden csapat sikeresen teljesítette a feladatokat és büszkén vette át az oklevelet. Úgy érezzük, sikerült egy vidám délelőttök szereznünk a résztvevőknek, akik élményekkel gazdagabban ígérték meg, hogy jövőre is beneveznek.

55

5

dezs

KÖZADATKERESŐ

 

 

magyarorszag

Kövess minket!

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

szlogo page-0001

 

 

Tisztelt Ügyfeleink!

A 191/2020. (V. 8.) sz. Korm. rendelet szerinti ellenőrzött bejelentésüket (veszélyhelyzet alatti engedély-kötelezettség tárgyában) a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen tehetik meg.

Pőczéné dr. Csorba Erika 
jegyző

Mini bölcsöde kialakítása Csolnokon!

Kattintson az alábbi képre a nagyításért.

Június 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

ASP pályázat

Partnereink:

Személyemelő és kosaras emelő bérlés

AUDI bontó

Elektromos kisautó

Tüzifa árak

Máltai nyaralás

Állvány bérlés árak

Ékszerész