Óvoda-Bölcsőde

Az intézmény neve: Csolnok és Környéke Körzeti Egységes Óvoda-Bölcsőde

Címe: 2521 Csolnok, Kossuth L. u. 4.

Telefonszáma: 33/478-226

e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Intézményvezető: Garami Gabriella

Telephely címe: 2521 Csolnok, Gete u. 4.

Telephely telefonszáma: 30/597-3676

 

Óvodatitkár/szakirányú végzettségű: 1 fő

Óvoda bemutatása:

Községünk dombok, erdők, övezte csónak alakú völgyben helyezkedik el. Az óvoda a Kossuth utcai épületében négy csoporttal, a Gete utcai épületében egy csoporttal működik. A gyermek létszámunk emelkedő tendenciát mutat, ami azt jelenti, hogy minden csoport maximális létszámmal működik.

A programunk adaptáció: Nagy Jenőné „Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel” című program alapján készült. Programunkban kiemelt szerepet szánunk a kisebbségi nyelvi nevelésnek, a hagyományápolásnak, amelyhez segítségül hívjuk a művészetek eszközeit.

Az óvodánk pedagógiai elve a családias, szeretetteljes, élmény gazdag légkörben való személyiségfejlesztés, az egyéni sajátosságok figyelembevételével.

Fontos feladatunk a családdal együttnevelni, szocializálni, gondozni, ápolni gyermekeinket. Az óvodába lépés kezdetétől folyamatosan az életkornak megfelelően felkészítjük őket az iskolai életre.

1970-ben, amire büszkék vagyunk – Magyarországon az elsők között kezdtük el a német nemzetiségi oktatást. Azóta is folyamatosan a hagyományokra építve végezzük munkánkat. A kisebbségi nevelést folytató kétnyelvű óvoda mindkét nyelv (a kisebbség nyelve és a magyar nyelv) fejlesztését szolgálja. Az óvodai élet tevékenységi formáiban a két nyelv használata érvényesül. A két nyelv használatának arányát a nevelési program (az óvodai élet kezdetén a gyermekcsoport nyelvismerete figyelembevételével) határozza meg.

Óvodánk négy csoportos, német nemzetiségi kétnyelvű. Gyermekeink sajnos már nem hozzák a nyelv ismeretét, még megértés szintjén sem. Ránk, pedagógusokra hárul az a feladat, hogy a gyermekekkel megismertessük és megszerettessük a nyelvet, a hagyományápolást, a kultúra átörökítést, a nemzetiségi identitás alapjainak megalapozását. A hagyományápolás eszközeként nemzetiségi ruhákat varrattunk gyermekeinknek, melyekkel nemzetiségi ünnepeinket színesíthetjük. Az ovi galéria mellett, az állandó nemzetiségi kiállításunkkal is erősítjük az óvoda nemzetiségi jellegét.

Óvodaképünk:

Szeretetteljes biztonságérzetet adó, érzelem gazdag óvoda megteremtése, ahol a gyermekközpontúság úgy jelenik meg, hogy tartást, önállóságot, boldogságot ad a gyermekeknek. Az óvodáskorú gyermekek életkori sajátosságainak és egyéni fejlettségének megfelelően biztosítja a német nemzetiségi nyelv és kultúra megismerését és elsajátítását a hagyományok átörökítésével.

Óvodánk mottója:

„Tisztellek téged, fontos vagy nekem, csakis Rád figyelek, és segítek Neked, ha szükséged van segítségemre.”

„Ich schätze dich, du bist für mich wichtig, ich achte nur auf dich, ich helfe dir, wenn du mich brauchst.” Grundprinzip des Programms: Im Minderheitenkindergarten ist ein liebevolles, Geborgenheit gewährendes, gefühlsvolles Milieu zu schaffen, in dem das Kind im Mittelpunkt steht und ihm Haltung und Selbständigkeit, gesundes Selbstbewusstsein und Gelegenheit zur Entfaltung und Selbstverwirklichung sowie zur Festigung seiner Minderheitenidentität geboten werden.

KÖZADATKERESŐ

 

 

magyarorszag

Kövess minket!

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

szlogo page-0001

 

 

Tisztelt Ügyfeleink!

A 191/2020. (V. 8.) sz. Korm. rendelet szerinti ellenőrzött bejelentésüket (veszélyhelyzet alatti engedély-kötelezettség tárgyában) a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen tehetik meg.

Pőczéné dr. Csorba Erika 
jegyző

Mini bölcsöde kialakítása Csolnokon!

Kattintson az alábbi képre a nagyításért.

Június 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

ASP pályázat

Partnereink:

Személyemelő és kosaras emelő bérlés

AUDI bontó

Elektromos kisautó

Tüzifa árak

Máltai nyaralás

Állvány bérlés árak

Ékszerész