TÁMOP Művelődési Ház új

Ajánljuk-- >http://www.csolnokicsicsergok.hu

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

616 gyerek kapott kulturális képzést Csolnok és környékén

 

2013. október 10.

 

Szegényebb, hátrányos helyzetű gyerekek is lehetőséget kaptak a Csolnokon és környékén lakó óvodások, iskolások közül, hogy az intézményi foglalkozások keretein túl játékos, képességfejlesztő programokon, tematikus napokon, szakkörökön vehessenek részt. Összesen 616 gyermeknek adott erre módot az a most lezárult programsorozat, amelyet a Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár teljes egészében az Európai Unió 29 900 716 forintos támogatásából finanszírozott.


Hagyománytiszteletre, a kulturális örökség ápolására és képességfejlesztésre szolgált az a nyár végén lezárult „Kultúrán innen, kultúrán túl” programsorozat, amelyen a Csolnokon és környékén élő óvodások, iskolások vehettek részt. A gyerekek szakkörökön ismerkedtek többek között a könyvtár használatával, vagy a mesék világába kalauzolták őket, hogy kibontakoztassák képzelőerejüket, kreativitásukat. A hagyományőrző csoport tagjai megismerkedtek a környékbeli települések kultúrájával, régi foglalkozásaival. Megtanulták például az íjászatot, a korongozást, porcelánfestést, a nemezelést, vagy a kosárfonást – mondta Tafferner József, Csolnok polgármestere.


A program célja az volt, hogy a gyerekek – köztük szerényebb körülmények között, hátrányos helyzetben élők – az intézményeken kívül is lehetőséget kapjanak az ismeretszerzésre. A foglalkozások egy éven keresztül zajlottak, 12 partnerintézmény bevonásával. Összesen 616 gyerek vett részt a szakkörökön, programokon, tanulmányi kirándulásokon. A teljes költséget, 29 900 716 forintot EU-s pályázaton nyerte a Művelődési Ház – tette hozzá a polgármester.

 

KÖZADATKERESŐ

 

 

magyarorszag

Kövess minket!

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

szlogo page-0001

 

 

Tisztelt Ügyfeleink!

A 191/2020. (V. 8.) sz. Korm. rendelet szerinti ellenőrzött bejelentésüket (veszélyhelyzet alatti engedély-kötelezettség tárgyában) a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen tehetik meg.

Pőczéné dr. Csorba Erika 
jegyző

Mini bölcsöde kialakítása Csolnokon!

Kattintson az alábbi képre a nagyításért.

Július 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

ASP pályázat

Partnereink:

Személyemelő és kosaras emelő bérlés

AUDI bontó

Elektromos kisautó

Tüzifa árak

Máltai nyaralás

Állvány bérlés árak

Ékszerész